הצגת תכנית TAU Blend בכנס מיט''ל ה-21

הרצאתן של אורטל אנגלברג ויעל דמארי-מרקוביץ' בכנס מיט"ל ה-21. במסגרת ההרצאה הוצגה תכנית TAU Blend

21 מרץ 2024

הרצאתן של אורטל אנגלברג ויעל דמארי-מרקוביץ' בכנס מיט"ל ה-21

אתגר משמעותי בהטמעת חדשנות בהוראה באקדמיה הוא יצירת מודל רחב היקף, אך במשאבים מוגבלים.

במסגרת ההרצאה הציגו אורטל אנגלברג ויעל דמארי-מרקוביץ' את תכנית TAU Blend  שפותחה על ידי צוות הדקאנט לחדשנות בהוראה ובלמידה באוניברסיטת תל אביב.

התכנית מציגה מודל ייחודי שתוכנן ללוות עשרות מרצים מדי שנה, בעריכת שינויים מקיפים במתכונת הוראתם. התכנית מבוססת על פיתוח עצמי של חומרי לימוד, לצד קבלת מעטפת תמיכה, מסגרת, כלים, ייעוץ וליווי מטעם צוות מקצועי בתחומי הפדגוגיה והטכנו-פדגוגיה.

כ-200 מרצות ומרצים השתתפו ב-6 מחזורים של התכנית שנפרסו על פני שנתיים, ורעננו את אופן ההוראה בלמעלה מ-200 קורסים. 34% מהמשתתפים סיימו את התכנית בהצלחה, 63% נמצאים במהלך תהליך פיתוח והעברת הקורסים, ו-4% פרשו מהתכנית. בהרצאה הובאו ממצאים ראשוניים משאלונים שהועברו ל-30 מרצים שהשתתפו בתכנית, וכן משאלונים שהועברו ל-635 סטודנטים שלקחו חלק בקורסים שעודכנו.

למאמר >

למצגת >