ביקור צוות היחידה למצוינות וחדשנות בהוראה של האוניברסיטה בהקמה תל-חי
ערב שנת 2025, אירחנו את צוות היחידה למצוינות וחדשנות בהוראה של האוניברסיטה בהקמה, תל-חי, בהובלתה של ד"ר יפעת לינדר. דנו באתגרי ההוראה באקדמיה בעת הזו, וגם באתגרים הייחודיים לכל מוסד לאור מאפייניו. עיקר המפגש היה הזדמנות ללמוד ולקבל השראה מהנעשה בכל אחד מן המוסדות.
הדקאנית לחדשנות בהוראה ובלמידה, פרופ' ליאת קישון-רבין, הציגה את הקמת הדקאנט לחדשנות בהוראה ובלמידה באוניברסיטת תל אביב, את המבנה הארגוני והממשקים העיקריים, ואת ערוצי הפעילות הבולטים. אורטל אנגלברג, סגנית הדקאנית וראש תחום פדגוגיה ופיתוח מקצועי, הציגה את תוכנית ההכשרה לסגל, בדגש על תוכנית TAU TEACH לסגל הבכיר הנקלט, וכן ערוצי תקשורת מרכזיים עם הסגל – סדנאות, ניוזלטרים ואתר הדקאנט. עינת ליבנה, סגנית תחום מערכות ניהול למידה, הציגה את המדריכים המקוונים, לומדות והדרכות לסגל.
ד"ר יפעת לינדר, הציגה את היחידה למצוינות וחדשנות בהוראה בתל-חי, וכן את מערכת Couresophia, המשלבת תכנון אתר קורס וסילבוס, בהלימה לטקסונומיה של בלום, ובשילוב כלי Gen AI.
בחלוקה לתחומי עניין, נפגשנו צוותים מקצועיים בעלי עניין משותף לשיחה מעמיקה ודיון. צוות אחד עסק בהפקה ופיתוח קורסים מקוונים ופודקאסטים, תוך ביקור באולפן הפקת הוידאו של הדקאנט לחדשנות בהוראה ובלמידה. צוות נוסף, דן בנושא הוראת מיומנויות ושילובן בתוכניות הלימודים. צוות שלישי התמקד בנושא ה-Gen AI בהוראה, למידה והרערכה. בדיון זה השתתפה גם ד"ר מאשה גוזמן אלוש, אחת מראשות הקבוצה של קהילת AI לומדת באוניברסיטת תל אביב, ששיתפה במהלך הייחודי של הקמת קהילת AI לומדת באוניברסיטה בשנת תשפ"ד.
לקינוח, התקיים שיח פתוח בנוגע להערכת האפקטיביות של היחידות לקידום הוראה.
צוות הדקאנט שמח מאוד על ההזדמנות לתרום ולהיתרם משיח מקצועי בנושאי הוראה ולמידה.