אודות

עודכן: 07.05.2023

 

אוניברסיטת תל אביב חורטת על דגלה לשפר ולקדם את ההוראה, תוך שילוב טכנולוגיות למידה ולמידה דיגיטלית בתוכניות הלימוד השונות. בעזרת אלו, ייתכנו עידוד בין-לאומיות אקדמית והנגשת השכלה גבוהה למגוון קהלים.

 

בשנת תש"פ, הקימה הנהלת האוניברסיטה את הדקנאט לחדשנות בהוראה ובלמידה המאגד תחתיו את שלוש היחידות המתמחות בלמידה חדשנית: Virtual TAU, TAU On-line והיחידה לקידום הוראה. החלטת איגוד היחידות באה מתוך ראיית החשיבות בלמידה חדשנית המשלבת אמצעים דיגיטליים לשיפור ההוראה והלמידה. דקנאט החדשנות בהוראה ובלמידה הוא זרוע אקדמית אסטרטגית של האוניברסיטה, שמטרתו להוביל את האוניברסיטה לשינויים בהוראה ולמידה, כך שיהיו מותאמים לעידן מהפכת המידע בה אנו נמצאים, ולשינויים המערכתיים הצפויים בשוק ההשכלה הגבוהה והוא מפתח עבור המרצים תוכניות מיוחדות לשילוב הוראה היברידית, מסייע ומלווה מרצים ומרצות בתהליכי השינוי ועורך סדנאות מיוחדות לרכישת כלים טכנולוגיים ודיגיטליים.

 

דקנאט החדשנות בהוראה ובלמידה מפתח קורסים דיגיטליים ומייעץ בבחירת שיטות טכנולוגיות להוראה בתוכנית TAU BLEND

במשך השנים, תמכו יחידות הדקנאט בפיתוח הקורסים על-ידי ייעוץ ופיתוח פדגוגי של החלקים הסינכרוניים והא-סינכרוניים שלהם, זאת בעזרת כ-30 אנשי מקצוע הכוללים: מפתחים פדגוגים וטכנו-פדגוגים, מומחיMoodle , גרפיקאים, צוות הפקה ועריכת וידאו שמפיק קורסים דיגיטליים באיכות וברמה בינלאומית בשני אולפנים מקצועיים הנמצאים בקמפוס. 

בשנים האחרונות פותחו 15 קורסי  (Course Online Open Massive) MOOC's ועוד כ-60 קורסים הנלמדים כחלק אינטגראלי מתוכנית הלימודים האקדמית של הסטודנטים, במגוון פקולטות ותחומי תוכן, מהם 32 מקוונים במלואם ו-42 מהם היברידיים. קורסים אלו, שעד כה למדו בהם כ-25,000 סטודנטים, מאפשרים לממש את מדיניות האוניברסיטה לפיה כל סטודנט יתנסה בלמידה מקוונת.

 

תוכניות "כלים שלובים" ו"עיר אקדמית מקוונת" כמינוף לימודי ואינטגרטיבי

העשייה הדיגיטלית מממשת יעד נוסף, בו בוגרי האוניברסיטה ירכשו השכלה אקדמית רחבה, חשיבה ביקורתית ואינטגרציה של תכנים מתחומי דעת שונים, דרך תוכנית "כלים שלובים" בה סטודנטים ממדעים מדויקים, מדעי החיים והנדסה לומדים תכנים של מדעי הרוח והחברה ולהיפך. לצד אלו מתקיימים כ-50 תרגילים, מעבדות וסימולציות שמשלבים למידה דיגיטלית.

הקורסים הדיגיטליים מאפשרים לאוניברסיטה לממש את חזונה להנגשת השכלה גבוהה למגוון קהלים, ובהם: סטודנטים משכבת גיל מבוגרת יותר או מרוחקים גאוגרפית, סטודנטים העובדים במשרות מלאות, סטודנטים שאינם דוברי עברית שפת אם או עם לקויות שונות, תלמידי תיכון בעיקר מהפריפריה החברתית/גאוגרפית שבאמצעות תכנית "עיר אקדמית"/"תיכון אקדמי מקוון" 6,000 תלמידי תיכון נחשפו עד כה, חיילים, מועמדים ללימודים אקדמיים ולומדים לאורך החיים.

נכון להיום, קורסי ה MOOC's- מועברים בפלטפורמות Coursera ,EdX וCampusIL- .
מדי שנה יוצא קול קורא במימון האוניברסיטה להוראה ולמידה חדשנית. 50 קורסים נהנו מתקציב לפיתוח קורסים חדשים ושדרוג קורסים קיימים.

הערך המוסף של אוניברסיטת תל אביב הוא ההון האנושי של סגל המרצים/חוקרים והאינטראקציה המשמעותית איתם המהווה חוויה מלמדת שמצדיקה את שילוב הלימודים הדיגיטליים באינטראקציה הבלתי אמצעית בין התלמידים עם סגל ההוראה, באופן שמעלה את יעילותה של האינטראקציה ויעצים אותה.

אנו כאן להוביל את השינוי, הצטרפו אלינו היום ללמידה של המחר.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>