יום עיון פורום ראשי מרכזים לקידום הוראה בישראל: משלבים חדשנות, טכנולוגיה ו-AI בהוראה
יום העיון, התקיים באוניברסיטת תל אביב בשיתוף פעולה של הדקאנט לחדשנות בהוראה ובלמידה, מיט"ל-מחב"א ופורום ראשי המרכזים לקידום הוראה בישראל. ההרצאות לאורך היום עסקו במודלי הוראה חדשניים לפיתוח מיומנויות כמו כתיבה, עבודת צוות וחשיבה יצירתית שיקדמו את הסטודנטיות/ים בכל אפיק שיבחרו, בתעסוקה או במחקר.
בתמונה: פרופ' מרק שטייף, רקטור, אוניברסיטת תל אביב
שמחנו מאוד לארח בשבוע שעבר את פורום ראשי המרכזים לקידום הוראה בישראל ליום עיון של חדשנות בהוראה אצלנו באוניברסיטה.
יום העיון, שהתקיים בשיתוף פעולה של הדקאנט לחדשנות בהוראה ובלמידה עם מיט"ל-מחב"א ופורום ראשי המרכזים לקידום הוראה בישראל, עסק בדרכי קידום תהליכי הוראה בשילוב חדשנות, טכנולוגיה ו-AI.
אורח הכבוד, רקטור אוניברסיטת תל אביב, פרופ' מרק שטייף הציג את תוכנית TAU LEAD (Learning in an ErA of Disruption), העוסקת בהתאמת תוכניות הלימוד למציאות משתנה, ופועלת לתת ערך מוסף לסטודנטיות והסטודנטים עם הגעתם לקמפוס. הרקטור תיאר את התוכנית כחלק מיוזמה רחבה יותר של הנהלת הקמפוס TAU NEXT, שמטרתה לשפר את חווית הלומד בהיבטים רבים ולהכשיר את הסטודנטים/ות במיומנויות שונות שיקדמו אותם לכל אפיק עתידי שיבחרו, בתעסוקה או מחקר.
הדקאנית לחדשנות בהוראה ובלמידה, פרופ' ליאת קישון רבין, הציגה למשתתפי הפורום את תפקידו האסטרטגי של הדקאנט בהגשמת חזון האוניברסיטה, יעדי הדקאנט, מבנה ופעילות הדקאנט.
כמו כן הציגה את חשיבות המרכיבים הבסיסיים של הוראה טובה (כמו למידה פעילה, חשיבה יצירתית, כתיבה מדעית) ורצון המרצה להותיר חותם והשראה על הסטודנטיות/ים גם בתחום ההוראה ולא רק במחקר.
אורטל אנגלברג, ראש תחום פדגוגיה ופיתוח מקצועי ויעל דמארי-מרקוביץ', סגנית ראש תחום פדגוגיה ופיתוח מקצועי, הדגימו את מודל שילוב מיומנויות כחלק מתוכנית TAU Skills שפותח בדקאנט.
פרופ' ניצה דוידוביץ', ראש פורום ראשי מרכזים לקידום הוראה בישראל הציגה את חשיבותה של שילוב כישורי אנגלית, בינאום ושילוב AI בהוראה חדשנית.
יו"ר מחב"א, פרופ' איל יניב סיפר למשתתפים על השותפות שבין מיט"ל לפורום ראשי מרכזים לקידום הוראה ואלי שמואלי, מנהל מיט"ל הציג את הפעילות המתרחשת בשיתוף פעולה זה.
ענת קרדי, מנהלת קהילת המרצים בדקאנט, סיפרה על קהילת AI לומדת המורכבת מאנשי ונשות סגל בכירים, החוקרים יחד עם צוות הדקאנט את התרומות והאתגרים של הטכנולוגיה החדשה בקורסים אקדמיים, מתוך רצון לבחון את יישום ה-AI בהוראה כבר בסמסטר הקרוב.
ד"ר טל סופר, מנהלת Virtual TAU, הציגה את פיתוח והטמעת לוח בקרה (דשבורד) למרצים על מנת לאפשר הוראה מונחת נתונים בסביבת הלמידה Moodle.
פרופ' אורי נבו ריתק בסיפורו איך הצליח להניע את המחלקה להנדסה ביו רפואית ולשנות את הקוריקולום, על מנת להטמיע הכשרת מיומנויות בקורסים ועפרה קין מצוות פיתוח הקורסים המקוונים בדקאנט, קינחה את היום בתיאור מעורר השראה של תהליכי הפקת קורסים מקוונים ושמירה על איכות גם כשמדובר בהיקפים גדולים.
תודות רבות למשתתפים/ות שהגיעו מקצוות הארץ. שמחנו לארח אתכם ולשתף אתכם בעשייה המרובה שלנו לקידום ההוראה וחווית הלמידה בקמפוס.