הכנס ה-2 להתחדשות וליצירתיות בהוראה

כ-200 מרצות, מרצים וסגל מנהלי השתתפו בכנס שנערך בפעם השנייה תחת הכותרת "בחזרה לעתיד", והוקדש כולו לשיח ולדוגמאות על שילוב בין שיטות הוראה יעילות וטובות שעמידות במבחן הזמן, לבין הוראה בזמנים בהם הטכנולוגיה מתפתחת ומתחדשת תדיר.

28 יולי 2024

פרופ' מרק שטייף, רקטור האוניברסיטה העניק את פרס הרקטור להתחדשות וליצירתיות בהוראה ל-12 המרצות והמרצים הזוכים, שחידשו את הקורסים שלהם ושילבו שיטות הוראה מגוונות ומותאמות.
ל-3 מהזוכים הוענק פרס הצטיינות, והם שיתפו בהרצאות קצרות על אופן ההוראה היצירתי בקורסים שלהם:

  • פרופ' ארנון הרשקוביץ, מהפקולטה למדעי הרוח עם הקורס ההיברידי "הוראה וטכנולוגיה בעידן הידע", שנלמד במסגרת תכנית 'שאר רוח'.
  • ד"ר מאשה גוזמן אלוש, מהפקולטה למדעי הרפואה והבריאות עם הקורס "מבוא לביופיזיקה ופיזיולוגיה כללית" שנלמד במתכונת כיתה הפוכה.
  • ד"ר רעי שרירא, מהפקולטה למדעי הרוח עם הקורס "מילים וחומר: מבוא להיסטוריה של הספר, 1750-1350" שכולל למידה בספרייה, התנסות וחקר של כתבי יד נדירים.

הדקאנית לחדשנות בהוראה ובלמידה, פרופ' ליאת קישון-רבין, פתחה את הכנס והציגה שיטות הוראה בולטות לאורך ההיסטוריה, אשר המשותף להן הוא ה-DNA הבסיסי של הוראה ולמידה טובה (כמו משוב, למידה פעילה, תרגול, רלוונטיות, למידה עם עמיתים ועוד).

עומר בן יעקב, כתב הסייבר והדיסאינפורמציה של עיתון "הארץ", סקר בהרצאתו את האתגרים בפניהם אנו ניצבים בעידן של פייק ניוז, ואת האתגר המשותף לאקדמיה ולעיתונות בהפצת ידע מהימן ואיכותי. הוא דיבר גם על השפעת טכנולוגיית הבינה המלאכותית ועל כך שמהפכה טכנולוגית לא בהכרח יוצרת בעקבותיה מהפכה באופן שבו אנשים פועלים.

ד"ר יוסי צפדיה מהפקולטה למדעי החיים, שיתף בהרצאה סוחפת את סודות ההוראה שהעניקו לו את תואר המרצה המצטיין לאורך שנים ברציפות. סטודנטים וסטודנטיות לאורך 40 שנות ההוראה של יוסי, שיתפו בחוויית הלמידה הייחודית ובחותם שיוסי השאיר עליהם עד היום בסרטון מרגש.

רקטור האוניברסיטה הציג את התוכנית האסטרטגית של האוניברסיטה - TAU NEXT, המוכנה להתמודד עם השינויים וההתאמות הנדרשות במערכת ההשכלה הגבוהה. הוא ציין שיש להיערך למציאות של שינויים תכופים, שכנראה תאפיין את מציאות חיינו בשנים הבאות.

אורטל אנגלברג הציגה את קהילת ה-AI הלומדת שפעלה בקמפוס בחודשים האחרונים, הכוללת מרצות ומרצים מהאוניברסיטה שבוחנים יחד את יכולות ה-AI בתחומי ההוראה, הלמידה וההערכה. משתתפים מהקהילה, הציגו התנסויות ותובנות במסגרת פאנל בהנחיית פרופ' גלית יובל, והראו כיצד ניתן לשלב יישומי AI הן בתהליכי הלמידה של הסטודנטים והסטודנטיות והן כעזר למרצה.

התרגשנו לקבל תגובות משמחות לאחר הכנס - תודה!

"הכנס היה פשוט נפלא! מאורגן לעילא, מעמיק ומעניין",

"כנס שהייתי בו מהדקה הראשונה ועד האחרונה ולרגע אחד לא איבדתי עניין",

"עד עכשיו שמעתי על פועלכן בתיאוריה והיום זכיתי לראות עד כמה אתן משפיעות באופן דרמטי על ההוראה בקמפוס וזה מרתק ומרשים ביותר."

"נהניתי מהיצירתיות, מגוון הנושאים, הצגת התכנים והארגון המוקפד בכנס"

 

  • לגלריית תמונות מהכנס היכנסו>> https://bit.ly/4cQ0diC
  • היכנסו להתרשמות מדוגמאות נבחרות מהקמפוס להתחדשות בהוראה, כולל 12 הזוכים בפרס הרקטור להתחדשות וליצירתיות בהוראה >> https://bit.ly/4f9yStf
  • להמלצות להוראה ממשתתפי ומשתתפות הכנס >> https://bit.ly/4bOgbs1

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>