השיעור הראשון של הקורס

עודכן: 23.02.2025

ההזדמנות הראשונה לרושם ראשוני 

השיעור הראשון שנלמד מכתיב את הטון של הקורס והוא ההזדמנות שלנו להשפיע על האופן שבו הסטודנטים והסטודנטיות תופסים את הקורס כולו. הוא יכול להשפיע על הסקרנות, על המוטיבציה ללמידה בקורס ועל האוירה לכל אורך הקורס ולכן כדאי שנבנה אותו בצורה שמייצגת את הקורס מבחינת האווירה, הקצב, סוג הפעילויות שלו, ורמת ההשתתפות הנדרשת.

שיחת הפתיחה היא ההזדמנות שלנו להגדיר את הציפיות שלנו מהלמידה של הסטודנטים וכן ליצור את החיבור הראשוני עם הסטודנטים בקורס. שיחת הפתיחה בדרך כלל אורכת 10-20 דקות – ולאחריה נתחיל ללמד את תוכן הקורס.

לפניכם מדריך ממוקד לקראת השיעור הראשון בקורס – מה כדאי לכלול בשיעור, איך נייצר אווירה נעימה ומכילה, מה עובר לסטודנטים ולסטודנטיות בראש ואיך נתייחס לזה.

 

 

אתגר למיטיבי לכת - מה עובר לסטודנטים ולסטודנטיות בראש?

 

ננסה להיכנס לראש של הסטודנטים ולהבין עם אילו מחשבות, תהיות ומטרות הם מגיעים לכל קורס. זה יכול לסייע לנו בשיפור ההוראה עצמה, האווירה בכיתה, יצירת קהילת למידה וחוויה אישית טובה יותר.
 

  1. האם הקורס מתאים לי? רלוונטי בעיקר לקורסי בחירה, אבל כדאי לזכור שבשבועיים הראשונים של הסמסטר, חלק מהסטודנטים עוד בוחרים קורסים שמתאימים להם, ויעזור להם לדעת למה לצפות. הצגה של מפת קורס ברורה ומאורגנת תסייע בכך.
     
  2. איך לקבל ציון גבוה בקורס? הסטודנטים רוצים לשמור על ממוצע ציונים גבוה בתואר. חשוב לדעת שזה מעניין אותם והתייחסות לזה היא חשובה ומרגיעה את הסטודנטים, ובעצם מפנה להם קשב ללמידה.
     
  3. האם עלי למצוא חברים לקבוצה? במידה שיש מטלה הדורשת חלוקה לקבוצות בשלב כלשהו של הקורס, הסטודנטים עלולים להיות טרודים בזהות חבריהם לקבוצה מומלץ לשתף בכך בתחילת הקורס.
     
  4. איך מתחלק העומס בקורס לאורך הסמסטר? כמה אצטרך להשקיע בקורס במהלך הסמסטר לעומת קורסים אחרים? אם יש מטלה שבועית - מתי היא מפורסמת ועד מתי אפשר להגיש אותה?
     
  5. מי רשום לקורס? האם יהיו לי חברים ללמידה מאותו מסלול/באותה שנה?
     
  6. איפה אוכל למצוא את כל חומרי הלמידה שאצטרך לקורס? איך מאורגן אתר הקורס, איך להתמצא בקורס מבחינה טכנית, האם יש קבוצת וואטסאפ נלווית, ציוד נוסף שצריך להשיג/לרכוש?
     
  7. האם זה קורס שארצה להגיע אליו פיזית או שאלמד מהקלטות/סיכומים? האם המרצה מסודר ומאורגן, האם החומר מופיע במצגת, האם יש הקלטות, האם קיימים סיכומים מהימנים משנים קודמות?
     
  8. איזה אדם הוא המרצה? האם זה מישהו שיהיה לי מעניין ללמוד אצלו? שמקצועי בתחום הנלמד? שאפשר להתייעץ איתו על דברים מחוץ לנושא הקורס? שאני ארצה לעשות אצלו סמינר? כאן חשובה ההצגה העצמית, וכן, גם נראות מכובדת ושידור ביטחון.
 
 
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות יש לפנות למערכת הפניות >>