אנטומיה של גוף האדם

ד"ר הילה מאי | הפקולטה לרפואה

לימודי האנטומיה הינם נדבך מהותי בלימודי הרפואה ומהווים את הבסיס להמשך הלימודים מאחר שהם מקנים היכרות מעמיקה עם גוף האדם על שלל חלקיו, כולל תפקודם. הלימוד של מבני הגוף השונים מציב בפני הסטודנטים מספר אתגרים ייחודיים לקורס האנטומיה למידת שפה חדשה (הכרת שמות מבנים אנטומיים, לרב בלטינית), הכרת המבנה המרחבי של האיברים וחלקיהם, הבנה מרחבית מורכבת של מבנים שונים זה ביחס לזה, יכולת אינטגרציה ויישום הידע התיאורטי על ידי זיהוי המבנים במעבדות הדיסקציה והדימות.

בקורס 130 סטודנטים וסטודנטיות.

הקורס הוא קדם קליני.

יצירת חוויה ויזואלית, מוחשית וריאליסטית של למידת אנטומיה באמצעים חדשניים: אטלס אנטומי תלת-ממדי דיגיטלי שיתופי, הניתן לעריכה מהמחשב האישי; שימוש בסימולטור לימודי לשם תרגול ביצוע דימות אולטרסאונד ופענוחו שפותח בשיתוף פעולה בין סגל החוג וחברת סטארט-אפ ומשלים את צרכי הקורס; ולמידת קריאת סריקות MRI ו- CT באמצעות פורטל ייעודי בעל גישה מהמחשב האישי של הסטודנטים והסטודנטיות.

  1. הסטודנטים לומדים את המבנים האנטומיים בעזרת מודלים תלת-ממדיים אינטראקטיביים של גוף האדם. במודלים ניתן להוסיף ולהחסיר מבנים, לחקור את המבנה הפנימי ולראות את היחס המרחבי בין מבנים אנטומיים שונים. בנוסף, ניתן לשתף את המודלים בקהילת הסטודנטים.

צוות ההדרכה של החוג לאנטומיה יצר מודלים תלת-ממדיים כהכנה לדיסקציות של גוף האדם. לסטודנטים ישנה גישה לתוכנה ולמודלים גם במהלך מעבדת הדיסקציה באמצעות מחשב הנמצא לצד כל מיטת גופה. האטלס התלת-ממדי משמש כלי למידה אישי, מאפשר ומעודד הדדיות, שיתופיות ולמידה בקהילה. קישור לאטלס התלת-מימדי של גוף האדם

  1. הסטודנטים מתבקשים לזהות מבנים אנטומיים בסריקות CT ו- MRI באמצעות פורטל ייעודי המותקן במחשב האישי של הסטודנטים או באמצעות גישה דרך השרת של הפקולטה לרפואה. לסטודנטים יש גישה חופשית לתוכנה ולסריקות הנמצאות בענן משותף, כך שהם יכולים לתרגל בכל זמן ומכל מקום. ההנחיה של הסטודנטים אילו מבנים לזהות נעשית בעזרת תדריכים שהוכנו על ידי סגל ההוראה של החוג לאנטומיה. דוגמה לבחינה בפורטל ה-CT
  2. יחד עם חברת סטארט-אפ פותח סימולטור אולטרסאונד ייחודי אשר באמצעותו הסטודנטים יכולים לתרגל ביצוע ופענוח סריקות אולטרסאונד בכל זמן נתון מהמחשב האישי שלהם. באמצעות תמונות מומחה המוטמעות בסימולטור הם לומדים כיצד יש להשתמש במכשיר והיכן להניח את מתמר האולטרסאונד. כך הסטודנטים מפתחים יכולת טובה יותר לזהות מבנים אנטומיים מתמונות הנלקחות באמצעות מכשיר אולטרסאונד.

  • הבנה טובה יותר של המבנים האנטומיים והמיקום המרחבי שלהם בזכות השימוש במודלים תלת-ממדיים.
  • הכנה טובה יותר ותרגול בלתי מוגבל המתאפשרים באמצעות אמצעי דימות ומודלים תלת ממדיים.
  • למידה בכל זמן ומקום באמצעות מחשב אישי נגיש, וביטול התלות בציוד לא נגיש הנמצא בקמפוס בלבד.

צור קשר

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>