מבוא לחומרה

ד''ר יונתן אוסטרומצקי | הפקולטה להנדסה
#נגישות חומרי למידה #הוראה עם מחברת דיגיטלית #סימולציות והמחשות

אודות הקורס

קו תחתון כחול עיצוב
קורס חובה לתואר ראשון | 100 סטודנטים וסטודנטיות 

 

הקורס הראשון בתוכנית ״מדעים דיגיטליים להיי-טק״ בו הסטודנטים והסטודנטיות נחשפים אל תחומי החומרה והתכנון של מערכת מחשב בתפיסה ובראייה הנדסית. הקורס מתחיל בהקניית הרקע המתמטי והשפה הנדרשים כדי לנתח ולתכנן אלגוריתמים המבצעים פעולות חישוביות ברמת החומרה, ממשיך בשימוש ברכיבים בסיסיים המייצרים מערכת מעבדי מחשבים מודרניים, ולקראת סופו מחבר את כלל הנלמד לכדי תכנון מכונת עיבוד בסיסית מלאה, והשוואה אל מול המחשב המודרני. כמו כן, לאורך הקורס מוקנים לסטודנטים ולסטודנטיות מושגים מעולם החומרה, שיהיו רלוונטיים עבורם בהמשך הקריירה. 

 

החידוש בקורס
קו תחתון כחול עיצוב

הקורס מייצר מעטפת שלמה שמנגישה את תכני הקורס תוך גמישות מלאה לסטודנטים בבחירת אופן הלימוד ותוך הסרת חסמים בתהליך הלמידה. מעטפת זו נוצרה מתוך שילוב של מספר רב של כלים חדשניים. תחילה הסטודנטים נחשפים לסרטוני ב-YouTube שמרכזים את כל הנושאים וזמינים לצפייה כהכנה לשיעור הפרונטלי. במהלך השיעורים נעשה שימוש במחברת דיגיטלית שמחליפה את הלוח, כך שהנכתב בה מתעדכן באופן אוטומטי ומקל על המעקב אחר הכתיבה, הן למי שנמצא בכיתה והן למי שצופה בשיעור מהבית (מתכונת HyFlex). בנוסף, החומר מומחש באמצעות סימולציות שמופעלות בזמן אמת בשיעור, סרטוני Timelapse בהם לא רק רואים את השרטוטים והנוסחאות כמו במצגת, אלא גם אילוסטרציה של משיכות העט (הווירטואלית) – וכך פשוט יותר להבין את שלבי הפיתוח.  

השימוש הנרחב בכלים בקורס נעשה תוך שילוב הסבר לסטודנטים, במטרה ליצור מעטפת שלמה העונה לכל צורכי הלומדים והלומדות בקורס. באופן זה, כל אחד ואחת יכול למצוא את אופן הלמידה המתאים והאידיאלי עבורו או עבורה, מבלי לחוות עומס יתר. 

בנוסף, לאור הסדר והדיוק בהם בנויים חומרי הקורס בפורמטים הדיגיטליים, הקורס נבחר כפיילוט עבור מיזם ״המרצה הווירטואלית״, הנועד לעזור לתלמידים ולתלמידות ולענות על שאלות מחוץ להרצאות, במתכונת של צ'ט-בוט חכם המבוסס על בינה מלאכותית יוצרת. 

 

פתיחת ציטוט צירוף המחברת והעלאתה למודל סייעו לי מאוד בחזרה על החומר ובביצוע מטלות הבית. סרטוני העזר סייעו בהתמצאות בתכני הקורס, בייחוד בשילוב הניסוי של ה-AI שהפנה לחלקים רלוונטיים מההרצאות. 
 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות יש לפנות למערכת הפניות >>